Ons land herstellen - Wereldmilieudag 2024

Pijl terug
Terug naar artikelen
Onze missie

Ons land herstellen - Wereldmilieudag 2024

Geschreven door

Julie Bressot

Wereldmilieudag 2024 richt zich op ecosysteemherstel, een cruciale inspanning om een duurzame toekomst voor onze planeet te garanderen. De Conventie ter bestrijding van woestijnvorming van de Verenigde Naties wees erop dat 40% van het land in de wereld beschadigd is. Zelfs op ons kleine niveau doen we bij Nutchel ons best om ervoor te zorgen dat we onze impact op ons land zo veel mogelijk beperken, door middel van herstellende acties op de lange termijn.

 

Het prachtige uitzicht vanaf Nutchel Alsace  op de Vogezen

Inzetten op beschadigd land

Misschien weet je het niet, maar een van de missies van Nutchelis om land dat beschadigd is door toeristische activiteiten om te vormen tot groenere en economisch actievere plekken. Voorafgaand aan de opening van Nutchel Les Ardennes in juni 2020, was onze forest village al bijna 30 jaar verlaten door een voormalige camping. Het land was beschadigd door de vroegere activiteiten en de tijd. Voor Nutchel Alsace kwamen we terecht op een oud vakantiepark dat al 10 jaar gesloten was, met bungalows en veel betonnen grond. De muren zaten vol asbest, dat we hebben verwijderd en gerecycled voordat de sloop begon. Maar we zetten in op deze terreinen omdat we zien dat ze potentieel geliefd zijn bij klanten, omdat ze in een geweldige omgeving liggen, omringd door prachtige natuur en rijk cultureel erfgoed.

 

Terug naar de natuurlijke omgeving

In een poging om de natuurlijke ecosystemen van onze beide forest villages te herstellen, hebben we de betonnen oppervlakken in de domeinen vervangen door plaatselijk grind en gras. Deze overgang helpt het hitte-eilandeffect van de stad te verminderen, laat de bodem ademen en bevordert de natuurlijke groei van vegetatie. Dergelijke maatregelen zijn essentieel voor het herstellen van natuurlijke watercycli en het verbeteren van de gezondheid van de bodem. Van grijze grond hebben we nu groen en bruin terug weten te brengen op het terrein. En zelfs onder onze tiny houses, omdat ze allemaal op stalen palen staan in plaats van op een standaard fundering.

 

Herbebossing

Nadat we de grond hebben laten ademen, is een van de belangrijkste verplichtingen van Nutchelom terug te geven aan de natuur door 15% van onze inkomsten te herinvesteren in ons lokale herbebossingsproject. Dit heeft geresulteerd in de aanplant van meer dan 3.500 lokale planten, bomen en struiken in onze Ardennen forest village, en meer dan 4.000 in de Alsace . Dit initiatief herstelt niet alleen de plaatselijke flora, maar vergroot ook de biodiversiteit en biedt habitats voor verschillende diersoorten.

 

Bevordering van contemplatie in de natuur

Nu we een duurzamere en natuurlijkere omgeving op onze domeinen hebben gecreëerd, moedigen we onze gasten aan om deel te nemen aan natuurobservatie, om hen te helpen opnieuw contact te maken met de natuurlijke wereld. Eenvoudige activiteiten zoals het observeren van het landschap, het plukken van bloemen en het delen van positieve gedachten over de natuur bevorderen een diepere waardering en een sterkere betrokkenheid bij het behoud van het milieu. En dat kan zelfs 's nachts, wanneer ze kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en de sterrenhemel. We hebben inderdaad alle kunstmatige verlichting op het terrein geminimaliseerd. cosy cabins en het terrein geminimaliseerd. Dit is niet alleen energiebesparend, maar het is ook onze manier om ervoor te zorgen dat de lokale fauna haar biologische ritme terugvindt.

BOEK JE ECO-BEWUSTE ZOMERVAKANTIE
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie