Diep ademhalen: de voordelen van schone lucht

Pijl terug
Terug naar artikelen
Nutchel ervaring
In het seizoen
Onze missie

Diep ademhalen: de voordelen van schone lucht

Geschreven door

Imane

Wanneer  je terugkeert naar de natuur na een lange afwezigheid, merk je dat je de eerste keer diep adem haalt uit de frisse lucht, een moment dat bijna ceremonieel aanvoelt. Deze eenvoudige maar diepgaande handeling brengt een golf van sereniteit met zich mee en brengt je weer in contact met de elementaire geneugten van het leven. Een ademhaling duurt gemiddeld 3,3 seconden - een korte tijd waarin de lucht je longen fris maakt en je lichaam wakker schudt, waardoor je stemming, hartslag, energie en zelfs je spijsvertering worden bevorderd.

Een persoon zit op een boomstam met haar hond, bij een houten tiny house met grote ramen in het bos. Het ziet er vredig uit, met zacht zonlicht.

Diepe ademhaling oefenen

Maximaliseer de voordelen van diepe ademhaling met een eenvoudige ademhalingsoefening. Deze oefening hoeft niet ingewikkeld of lang te zijn. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar minuten voor jezelf en een rustige plek in de natuur. In het park, het bos, of op het terras van je cabin. Comfortabel zitten of liggen, en dan:

1. Trek je schouders iets naar achteren en vergroot je borstkas.

2. Adem diep in door je neus en vul je longen.

3. Houd deze adem vijf tellen vast.

4. Adem zachtjes uit door je neus.

Ademde verfrissende lucht van het bos in

Bossen bieden een veel betere luchtkwaliteit dan stedelijke gebieden, vrij van vervuilende stoffen. De rust van het bos revitaliseert je geest. Bezoek de bossen van de Elzas rondom ons forest village om van deze zuivere lucht te genieten.

Ontdek de verborgen jewelen van de natuur

Of het nu gaat om wandelen over onontdekte paden of geocachingavonturen met je gezin, de essentie van exploratie is een balsem voor de ziel. Het vermindert stress en angst en het is ook nog eens geweldige cardio. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om het plezier van de reis, de frisse lucht en de gedeelde lach onderweg.

Waar je ook naartoe gaat, het is al fijn om te weten dat je, zodra je de deur uit stapt, je de vruchten kunt plukken van de frisse lucht. Nu hoef je alleen nog maar naar buiten te gaan en in te ademen.

ADEM DE NATUUR IN
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie