Earth Day 2024: onze tips voor een duurzame vakantie

Pijl terug
Terug naar artikelen
Onze missie
Speciale aanbiedingen

Earth Day 2024: onze tips voor een duurzame vakantie

Geschreven door

Julie

Hoewel we veel zorg en moeite steken in het behoud van de natuurlijke omgeving van onze cabins, herinnert Earth Day 2024 ons eraan hoe belangrijk duurzaamheid in ons dagelijks leven zou moeten zijn. Door de volgende tips op te nemen in je reisplan, omarm je een duurzamere levensstijl en draag je bij aan het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.

 

Een tiny huis bij nacht met beperkt licht tijdens een ecologische vakantie

Kies voor milieuvriendelijke accommodaties

Wanneer je een verblijf boekt, geef dan de voorkeur aan locaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Je kunt informatie over hun acties vinden op hun website of via milieuvriendelijke certificeringen. De Nutchel cabins bijvoorbeeld, hebben een zeer beperkte bodembedekking en staan op stalen palen, naast het feit dat ze gebouwd zijn met ruwe en natuurlijke materialen.

 

Wil je kans maken om onze milieuvriendelijke cabins te ontdekken? Profiteer van onze 15% korting met de code SUNNYMAY en boek je duurzame vakantie tussen13 en23 mei.

 

Energieverbruik minimaliseren

Onze tiny houses zijn erg minimalistisch als het gaat om energiebesparing. Elektriciteit is alleen beschikbaar op enkele plekken in het cabin, zoals de badkamer en slaapkamer, en alleen voor verlichting. Om licht te creëren, hebben we olielampen en feeërieke lichtjes in de cabins opgenomen, en om de cabins te verwarmen, een houtkachel met alle instructies om een vuur te maken. Dat vraagt om een intieme sfeer, terwijl we lichtvervuiling en overbesteding aan energie beperken.

Een stel op de fiets op Earth Day 2024

Compenseer je ecologische voetafdruk

Reizen draagt onvermijdelijk bij aan de CO2-uitstoot, maar je kunt deze impact beperken door ervoor te kiezen dichter bij huis te reizen en het openbaar vervoer te nemen om er te komen. En als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, kun je kiezen voor langzame mobiliteit dankzij onze huurfietsen die beschikbaar zijn in Alsace en in de Belgische Ardennen, of zelfs door overal naartoe te lopen.

 

Licht en slim inpakken

Licht inpakken verlicht niet alleen je bagage, maar vermindert ook het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot die gepaard gaan met transport. Kies voor veelzijdige kleding en herbruikbare reisbenodigdheden om afval te minimaliseren. Vergeet niet om een herbruikbare waterfles, boodschappentas en keukengerei in te pakken om het verbruik van plastic voor eenmalig gebruik tijdens je reis te verminderen. Trouwens, al onze cabins zijn gemeubileerd en we bieden voedselpakketten aan, dus je zult niets missen op Nutchel, zelfs als je licht reist!

 

Een ontbijtmand met herbruikbare bakjes en geen plastic

Steun lokale bedrijven en gemeenschappen

En over voedsel verpakkingen gesproken, een tip om duurzaam toerisme te omarmen is door lokale bedrijven en gemeenschappen op je bestemming te steunen. Onze eetmanden zijn gemaakt van lokale ingrediënten en de souvenirs die verkrijgbaar zijn in de Honesty Shop zijn allemaal gemaakt door lokale producenten. We informeren je ook graag over onze lokale partners waar je het lekkerste eten kunt kopen!

Geen sporen achterlaten

Laat de lekken die je bezoekt in betere staat achter dan je ze gevonden hebt door de principes van Leave No Trace toe te passen. Recycling wordt sterk aangemoedigd in onze forest villages, met 5 of meer verschillende recyclingbakken beschikbaar op de domeinen. Ondertussen hebben we een geen plastic-mentaliteit omdat al ons eten in herbruikbare verpakkingen wordt verpakt, zodat de hoeveelheid afval tot een minimum wordt beperkt.

 

Je vakantie-uitgaven compenseren

15% van onze inkomsten worden gebruikt om onze kleinschalige herbebossingsprojecten te financieren, en het boeken van een verblijf bij Nutchel is daarom een slimme zet als je er zeker van wilt zijn dat je impact op de natuur wordt gecompenseerd door acties voor het lokale milieu. Onthoud dat elke kleine actie telt voor een mooie en groene toekomst voor iedereen, en niet alleen tijdens Earth Day 2024.

BOEK JE DUURZAME VAKANTIE MET KORTING

*Korting geldig op boekingen gemaakt vanaf 17/04/2024 om 18.00 uur, met een check-in na 13/05/2024 en check-out voor 24/05/2024. Deze promotiecode is geldig voor alle types cabins in beide domeinen. Deze promotiecode is niet cumuleerbaar met andere kortingen en kan niet met terugwerkende kracht worden toegepast.

Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie