Earth Day: onze acties voor natuurbehoud

Pijl terug
Terug naar artikelen
Onze missie
In het seizoen

Earth Day: onze acties voor natuurbehoud

Geschreven door

Catarina

Op 22 april vieren miljoenen mensen over de hele wereld de Dag van de Aarde om steun te betuigen aan het milieu. Dit jaarlijkse evenement brengt miljoenen mensen samen en benadrukt de dringende noodzaak van onmiddellijke actie om onze planeet te redden.

Hoe speelt Nutchel een rol in het ondersteunen van het milieu? Lees verder om meer te ontdekken over hoe wij positief bijdragen aan het behoud van de natuur 😊

Een voor en na foto van de Canopy cabins in Les Ardennes

Herbebossing - de natuur een tweede kans geven


Bewust van onze impact op het milieu zijn we de uitdaging aangegaan om verlaten toeristische gebieden met een groot potentieel nieuw leven in te blazen. We proberen de natuur een tweede leven te geven en in haar oude glorie te herstellen. Les Ardennes was in feite een camping die al meer dan 27 jaar verlaten was, en was onze forest village in de Alsace een vakantiedorp met oude bungalows, waar de natuur niet veel ruimte had om te bestaan. Vandaag hebben 67 niet-invasieve houten Cosy Cabins hebben hun plaats ingenomen.

Wist je dat? 15% van de boekingsprijs financiert de herbebossing van onze forest villages!

Plantje boom


Met onze "plant je boom" activiteit kunnen alle Nutchel gasten hun eigen boom planten op onze forest villages.

Bij de opening van de twee domeinen zijn samen met onze tuinarchitect meer dan 2.500 planten en bomen geplant bij Les Ardennes en meer dan 3.700 in de Alsace.

Doe mee met onze missie en plant vandaag nog een boom voor een groenere toekomst, wat vind jij?

Een natuurpositieve benadering


We streven naar de juiste balans tussen onze menselijke voetafdruk en respect voor het milieu, om gasten de ultieme ervaring van langzaam en verantwoord toerisme te bieden. Onze Cosy Cabins worden geprefabriceerd in België en van daaruit getransporteerd naar hun eindbestemming. De cabins zijn geplaatst op stalen palen en dus geïnstalleerd zonder fundering op de grond: ze kunnen gemakkelijk worden verwijderd of vervangen, en de natuur wordt niet aangetast in het proces! Tot slot zijn de meeste meubels in onze cabins gemaakt van gerecycled hout door ons eigen team of door lokale partners.


Als we over 30 jaar moeten vertrekken, nemen we onze cabins met ons mee en laten we een nieuw en jong bos achter." - Clémence Rousseau-Dumarcet, medeoprichter van Nutchel

De lokale gemeenschap ondersteunen

Bij Nutchel onderhouden we een nauwe band met de lokale gemeenschap en daarom kiezen we voor korte toeleveringsketens. Voor onze voedselmanden werken we voornamelijk met lokale leveranciers zoals bakkers of slagers. Het is belangrijk voor ons om samen te werken met merken die onze waarden delen: regionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit.

Onze Forest Villages liggen in prachtige groene gebieden, omringd door betoverende bossen en bergen. Een korte vakantie bij Nutchel biedt veel mogelijkheden om de omliggende natuur te verkennen. Avontuurlijke wandelroutes, idyllische fietsroutes en andere activiteiten laten je de schoonheid van Moeder Natuur ontdekken!

Laten we vandaag beginnen

Alsindividuen hebben we allemaal een eenvoudige maar effectieve kracht om onze stem te laten horen door de keuzes die we maken. Onze toekomst hangt af van onze acties, groot of klein, alle acties tellen. Laten we op Earth Day samen opkomen voor het milieu: laten we het hart van de aarde sterker kloppen om onze planeet, ons thuis, te redden.

BOEK JE DUURZAME VAKANTIE
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie