Een duurzame vakantie

Pijl terug
Terug naar artikelen
Onze missie

Een duurzame vakantie

Geschreven door

Julie

Onze inzet voor de planeet

Wist je dat? Onze twee forest villages liggen midden in de prachtige natuur, maar dat is niet altijd zo geweest. Op onze beide domeinen vonden oorspronkelijk andere toeristische activiteiten plaats, die sporen achterlieten in de omliggende natuur. Ontdek hieronder hoe wij van onze kant acties proberen te implementeren om onze activiteiten zo duurzaam mogelijk te houden!

Een Classic cabin  omringd door bloemen en natuur bij Nutchel Les Ardennes

‍‍

De natuur terugbrengen in je vakantieplannen

Een van onze eerste verplichtingen als bedrijf was om de natuur terug te brengen op de domeinen.

Met deze overtuiging in ons achterhoofd hebben we de bewuste keuze gemaakt om 15% van Nutchel's inkomsten te herinvesteren in de kleinschalige herbebossing van onze 2 domeinen. Op dit moment hebben we meer dan 3500 planten, bomen en struiken geplant in Les Ardennes en meer dan 4000 in Alsace.

Van kunstmatige naar natuurlijke gronden

Een andere beslissing die we tijdens onze bouwwerkzaamheden hebben genomen, is om de meeste betonnen grond van onze 2 forest villages te verwijderen. We hebben het vervangen door lokaal grind, gras en ander meer natuurlijk materiaal, zodat de grond kan ademen en de natuur weer kan groeien. Het heeft ook het positieve effect dat het beton minder opwarmt, wat erg gewaardeerd wordt in de zomerhitte.

‍‍

Drie vrienden op een fietstocht in het Ardense bos

Je carbon footprint verkleinen dankzij langzame mobiliteit

Op onze domeinen doen we het graag rustig aan! Wanneer de vakantie start, kies voor een verblijf bij Nutchel in plaats van het vliegtuig te nemen naar verre landen, en reis met het openbaar vervoer of met de auto!

En tijdens je verblijf kan je een fiets huren en het ongehaaste tempo omarmen door het verkennen van de natuur zonder enige koolstofuitstoot.

Lokaal leven

Duurzaamheid gaat niet alleen over milieuvriendelijkheid: de sociale en economische aspecten zijn net zo belangrijk! We maken er een sterk punt van om met lokale leveranciers te werken om je de beste en meest verse producten te kunnen leveren met de kortste toeleveringsketen. En zo kunnen we ook deel uitmaken van de lokale economische gemeenschap.

De hemel met sterren bij nacht met een Cosy Cabin in Alsace


Lichtvervuiling

We hebben grote zorg besteed aan het minimaliseren van kunstlicht in onze cabins en op onze domeinen, waarbij we prioriteit geven aan het behoud van de schoonheid en sereniteit van de natuur.

Met alleen olielampen en sprookjesachtige verlichting in de cabins respecteren we het dagelijkse ritme van de lokale dieren en planten, evenals ons eigen bioritme.

Omarm de duisternis als de sterrenbeelden tot leven komen, en ervaar de magie van de nachtelijke hemel bij Nutchel!

Ben jij klaar voor een duurzame vakantie?

KIES EEN DUURZAME BESTEMMING
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie