Ruimte maken voor momenten zonder telefoon

Pijl terug
Terug naar artikelen
Onze missie

Ruimte maken voor momenten zonder telefoon

Geschreven door

Carrie

Velen van ons vertrouwen op schermen om verbonden en vermaakt te blijven tijdens ons dagelijkse leven, wat niet helemaal vreemd is gezien de wereld waarin we leven. Het is echter heel gezond om af en toe even afstand te nemen van je telefoon of tablet.

Om je afhankelijkheid van schermen te verminderen, kun je proberen een aantal zones zonder telefoon en scherm te creëren in je huis, op je werk en in je speelruimtes. Om het hele gezin erbij te betrekken, kun je er een spelletje van maken om niet op je telefoon te kijken. Onze tiny houses op onze twee forest villages in de Ardennen en de Alsace bieden de ideale plek om te onthaasten en je telefoon uit te schakelen. Richt je alleen op jezelf en je geliefden!

Een Tree Trunk Hot Tub  cabin  in het bos bij Nutchel Les Ardennes

‍‍

Bedtijd

Het is bewezen dat het blauwe licht van een scherm hetzelfde effect heeft op je hersenen als zonlicht, wat betekent dat het je wakker maakt net wanneer je in slaap probeert te komen. Vermijd daarom minstens 40 minuten van tevoren op je telefoon te kijken om 's avonds makkelijker in slaap te vallen door je telefoon in de woonkamer te laten liggen in plaats van hem mee te nemen. Koop in plaats daarvan een gewone wekker.

In de natuur

Laat je telefoon thuis als je een boswandeling maakt, de hond uitlaat of een fietstochtje maakt. Als je graag foto's maakt tijdens het wandelen, is het prima om je telefoon mee te nemen - zet hem gewoon in vliegtuigmodus, zodat je hem alleen als camera kunt gebruiken en je niet afgeleid wordt.

Aan tafel

Het is beter om telefoons weg te houden van de tafel tijdens het eten, en zero tolerance moet voor iedereen gelden, niet alleen voor de kinderen. Geniet van elkaars gezelschap en creëer een mooi moment van samenzijn. Je kunt er zelfs een leuk spel van maken door het spel "wie het eerst kijken" te spelen. Leg alle telefoons in het midden van de tafel, en de eerste die kijkt doet de afwas of betaalt de rekening!

Lunch op het werk

Uit onderzoek is gebleken dat alleen al het vasthouden of aan tafel hebben van een telefoon, zelfs als je er niet naar kijkt, een effect heeft op degenen met wie je samen bent. In dat onderzoek voelden mensen minder empathie en sociale verbondenheid wanneer hun eetpartner hun telefoon op tafel of in de hand had. Maak dus een wandeling of ga lunchen zonder je telefoon en geniet ervan om je collega's te leren kennen.

Wat dacht je van een weekendje weg in een cosy cabin? En doe eens gek, laat je telefoon een weekend thuis! Laat ons weten hoe je ervaring was.

BOEK UW SCHERMLOZE VAKANTIE
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie