Lente in de Ardennen

Pijl terug
Terug naar artikelen
Ontdek
In het seizoen

Lente in de Ardennen

Geschreven door

Julie

Na regen (of sneeuw) is er altijd zonneschijn! Het is weer de tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt na een winterslaap, en je de vogeltjes weer kunt horen fluiten. Wij kijken ernaar uit om van de frisse lentelucht te genieten en wat meer inspiratie en vitamine D op te doen. En jij?

De geweldige ramen van onze Cosy Cabins bieden je uitzicht op de natuur die pronkt met haar prachtige groene kleuren. Benieuwd hoe je optimaal kunt genieten van je lenteverblijf bij Nutchel? Volg onze kleine gids hieronder en beleef in een nieuw microavontuur!

Drie vrienden pauzeren tijdens een fietstocht in de Ardennen

Vissenbij Nutchel


Heb je ooit gedroomd van de meest stille en serene ochtend, mijlenver weg van je drukke dagelijkse leven? Wij in ieder geval wel! Er zijn zoveel visrijke rivieren in de Ardennen, waar viskenners urenlang een visje proberen te vangen. De Sûre die langs ons domein stroomt is geen uitzondering: koop je visvergunning aan de receptie, leen gratis een van onze hengels en probeer de grootste vis van allemaal te vangen! De rust van de lente zal je ziel kalmeren en je een broodnodige oppepper geven, of je nu de grootste visliefhebber bent of het vissen voor de eerste keer probeert. Klaar, vissen maar!Fietsenop de RAVel en het Mardasson gedenkteken


Volgens de Europese fietser maken de heuvelachtige landschappen en groene bossen van de Ardennen de regio tot een van de beste Europese fietsbestemmingen! Stap op een van onze huurfietsen en fiets een dagje naar Bastogne via de RAVel, een beveiligd fietspad dat langs ons forest village loopt. Je eindigt deze rit met een bezoek aan het grote Mardasson memorial, dat werd opgericht door de VS om de Amerikaanse soldaten te eren die de Bugle Battle vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit indrukwekkende gebouw kijkt uit over de omgeving en heeft een 360° uitzicht. Als je hier bent op 24 april 2022, kun je zelfs het pad kruisen van de wielerwedstrijd Luik - Bastenaken - Luik... Een must voor liefhebbers van geschiedenis, fietsen en prachtige landschappen!

Het park van Saint-Hubert


De lente is het geboorteseizoen voor veel bosdieren! Het dierenpark Saint-Hubert geeft je de kans om de bosbewoners zoals herten of wilde zwijnen en hun schattige pasgeborenen van heel dichtbij te bewonderen tijdens een boswandeling. Kun je een beter moment bedenken om meer te leren over de lokale fauna en tegelijkertijd je kinderen te verbazen?De Bock-kazematten

Dit uitgebreide netwerk van tunnels en galerijen die rechtstreeks in de rots zijn uitgehouwen was een van de belangrijkste verdedigingslocaties van het gebied in de oorlogstijd tussen 1644 en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Verdwaal in de galerijen in de voetsporen van de soldaten die in deze tunnels woonden en aanschouw het prachtige uitzicht op de mooiste wijken van Luxembourg. Zo'n uniek perspectief!  

Onze Cosy Cabins bij Nutchel Les Ardennes zijn dus  het perfecte startpunt voor micro-avonturen en prachtige ontdekkingen. We kunnen niet wachten om deze lente met jullie te delen!


Op zoek naar nog meer ideeën?

Vind meer aanbevelingen en dingen om te doen voor het hele jaar door rondom forest village Les Ardennes dankzij onze online kaart! 🍃

BOEK JE VOORJAARSVERBLIJF BIJ LES ARDENNES
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie