De kunst van contemplatie in de natuur

Pijl terug
Terug naar artikelen
Ontdek
Onze missie

De kunst van contemplatie in de natuur

Geschreven door

Imane

Wanneer je in de natuur wandelt ben je vaak niet echt aanwezig; je zit nog steeds gevangen in je gedachten en zorgen. Maar er is een eenvoudige manier om echt contact te maken met de wereld om ons heen: natuur contemplatie. Deze eenvoudige oefening brengt ons dichter bij echte verbindingen en helpt ons de natuurlijke schoonheid te waarderen, van vogels die in de lucht zweven tot rivieren die zachtjes stromen.

Een man wandelt in het Ardense bos rondom Nutchel forest village Les Ardennes

Hier zijn 3 eenvoudige stappen om de natuur te omarmen bij Nutchel:

1. Observeer met een zachte blik

Verlaat je cosy cabin en ga het bos in. Let op alles wat je opvalt, zoals het adembenemende landschap, de stroming van de rivier of een grote boom. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, concentreer je dan opnieuw.  

Deze eenvoudige handeling kan van elke plek een vredig toevluchtsoord maken. Forest village  Les Ardennes , aan de oever van de rustige rivier de Sûre, is het perfecte vertrekpunt, omgeven door de rust van de natuur.

2. Omarm eenvoudige activiteiten

Contact maken met de natuur is eenvoudig. Vind plezier in eenvoudige activiteiten zoals bloemen plukken, paddenstoelen zoeken of een kleine hut bouwen met wat het bos je biedt.  

Deze momenten geven ons niet alleen het gevoel dat we deel uitmaken van de natuur, maar benadrukken ook het plezier in eenvoudige taken. Deze ervaringen delen met vrienden of familie kan ze nog specialer maken en iedereen dichter bij elkaar brengen door de rustgevende kalmte van de natuur.

‍3.Positieve gedachten delen

Stuur positieve vibraties naar de natuur of stel je toekomstige generaties voor die van dezelfde prachtige scènes genieten. Deze denkwijze helpt om een sterke verbinding en vriendelijkheid op te bouwen, zodat je van een afstandje kunt toekijken maar je toch nauw verbonden voelt met de natuur. In onze beide forest villages is het planten van een boom een zinvolle manier om deze gedachte in daden om te zetten, zorg te tonen voor het milieu en de weg vrij te maken voor anderen om er ook van te genieten.

BOEK JE VAKANTIE IN DE NATUUR
Beveiligde transactie
Beveiligde transactie
Vriendelijke klantenservice
Menselijk contact gegarandeerd
Gratis wijziging beschikbaar
Wijzigingen mogelijk tot 8 dagen voor aankomst
Altijd comfort
Comfortabel verblijf
Ervaring het hele jaar door
Het hele jaar geopend
Copyright
Nutchel
Algemene voorwaardenPrivacybeleidJuridische Informatie