Julie Bressot
Als het gaat om gezellige bijeenkomsten tijdens de koudere seizoenen, is raclette het ultieme gerecht om te delen. Daarom hebben we besloten om deze bergtraditie rechtstreeks naar je boomhut te brengen met onze speciaal samengestelde raclette manden in zowel onze forest villages.
De heerlijke combinatie van kaas en vleeswaren van onze lokale leveranciers is het ideale comfort food na een dag in de buitenlucht. Maar je kunt onze raclette manden ook gebruiken als een canvas om wat wilder te gaan en te experimenteren met unieke en originele raclette recepten die je gourmetervaring zullen verbeteren!
Begin met de basis, maar geef er een lokale draai aan! Met dit in gedachten hebben we de Nutchel signature raclette gecreëerd in onze beide forest villages. Samen met onze lokale producenten hebben we het beste van de producten uit de Elzas en de Ardennen gecombineerd tot een stevig gourmetten, dat kan worden afgebouwd in vegetarische en kinderversies.
Het mooiste is dat je het kunt eten in de meest gezellige sfeer: in een boomhut, omringd door je geliefden en de natuur. Je hoeft niet eens je eigen gourmetstel mee te nemen: wij zorgen voor een gourmetstel om je kaas te smelten met waxinelichtjes.
Klik en ontdek meer over de raclette bij Nutchel Alsace en deraclette bij Les Ardennes.
Laat je inspireren door de bosrijke omgeving van Nutchel en doordrenk je raclette met de geuren van het bos. Verzamel wilde paddenstoelen uit de omgeving (of haal ze van de lokale markt) en bak ze met knoflook en kruiden zoals tijm en rozemarijn. De toevoeging van deze bosaroma's combineert prachtig met de gesmolten kaas en geeft een bosrijke, gastronomische draai aan het klassieke gerecht.
Op zoek naar een sweet en hartig contrast? Dit raclette recept combineert de rijkdom van raclettekaas met de wrange zoetheid van gekruide appels. Snijd lokale appels in dunne plakjes en sauteer ze met een vleugje kaneel en een vleugje bruine suiker op het gasfornuis in de keuken van je boomhut. Gril wat vleeswaren op je kleine gourmetpannetje en leg ze samen met de appel op je bord. Giet de gesmolten raclettekaas over de knapperige appels en vleeswaren voor een sensationele combinatie van sweet en hartige smaken die je smaakpapillen zullen verrassen.
Als je op zoek bent naar een lichtere optie, kun je nog steeds genieten van raclette met een vegetarische twist. We bieden een vegetarische versie van de raclette aan, zodat je in eerste instantie geen vlees krijgt, waaraan je extra groenten kunt toevoegen. Op het terras van je boomhut vind je een gasbarbecue waar je lokale wortelgroenten kunt roosteren om je kaasmaaltijd wat kleur te geven, zoals pastinaken, rapen en wortelen. En omdat het gourmetseizoen nooit echt voorbij is, kun je in de zomer ook seizoensgroenten gebruiken, zoals courgette, paprika of aubergines. Je hoeft zeker geen vleesliefhebber te zijn om te genieten van een lekkere raclette bij Nutchel!
Voor de avontuurlijke fijnproever voeg je wat pit toe aan je Nutchel raclette door er chorizo, mosterd en verschillende augurken in te verwerken. De rokerige hitte van de chorizo combineert heerlijk met de romige kaas, terwijl de pittige augurken de rijkdom doorsnijden voor een scherpe, pittige kick. Deze combinatie is ideaal voor iedereen die van gedurfde smaken houdt.